Carto:n perusteet ja avoimet paikkatietoaineistot (1pv)


Goal:

Kurssilla tutustutaan selainpohjaisen Carto-sovelluksen toimintoihin sekä avointen paikkatieto-aineistojen käyttöönottoon ja hyödyntämiseen.

Kurssilaiset oppivat Cartoa hyödyntäen mm. luomaan selainpohjaisia interaktiivisia karttaesityksiä ja lisäämään niihin widgettejä, julkaisemaan karttaesityksen, visualisoimaan paikkatietoaineistoja, hyödyntämään avoimia paikkatietoaineistoja, yhdistelemään paikkatieto-aineistoja toisiinsa ja tekemään yksinkertaisia paikkatietoanalyyseja.Target audience:
Kurssi on tarkoitettu ensisijaisesti uusille Carto-käyttäjille. Kurssille osallistuvien aikaisempi kokemus muista paikkatieto-ohjelmista ei ole välttämätöntä, sillä paikkatiedon perusteet käydään lyhyesti läpi kurssin alussa.

Prerequisites:
Osallistujilta edellytetään kokemusta yleisimpien Windows-ohjelmistojen käyttämisestä, kuten esim. MS Office Excel. Osallistujilta ei edellytetä ohjelmointitaitoja – käytännössä kaikki harjoitukset tehdään Carton graafisella käyttöliittymällä.

Description:

Carto on matalan kynnyksen työkalu sijaintitiedon visualisointiin ja kevyeen analysointiin selainpohjaisesti. Carton avulla voi nopeasti luoda selainpohjaisia, interaktiivisia karttaesityksiä, joita voi jakaa muiden katsottaviksi ja upottaa esim. omille nettisivuilleen. Avoimien aineistojen ansiosta sisällön tuominen omaan karttaesitykseen on helppoa.

Lisäinfoa Cartosta saa osoitteesta www.carto.comContent:

Kurssilla käsitellään mm. seuraavia aiheita:

  • Paikkatiedon perusteet lyhyesti
  • Carton perusteet
  • Avoimien paikkatietoaineistojen hyödyntäminen Cartossa
  • Aineistojen hallinta, karttatasojen lisäys ja visualisointi
  • Kohteiden lisääminen Cartoon koordinaattien perusteella
  • Excel-taulukon linkitys kartta-aineistoon
  • Widgetit
  • Analyysit
  • Kartan julkaisu

Kurssilla tehdään paljon harjoituksia osallistujille jaettavien harjoitusohjeiden avulla. Ohjeet jäävät kurssilaisille, mikä mahdollistaa harjoituksiin palaamisen kurssin jälkeen.General information:

Kurssi pidetään Affecto Academyn koulutustiloissa osoitteessa Atomitie 2, 00370 Helsinki. Kurssipäivä alkaa klo 9 ja päättyy klo 16.

Kurssin opetuskieli on suomi. Kurssilla käytetään Karttakeskuksen tuottamaa suomenkielistä materiaalia, joka sisältää runsaasti suomalaisiin kartta-aineistoihin perustuvia harjoituksia.

Kurssin hintaan sisältyvät lounas ja kahvit päivittäin. Hintaan lisätään arvonlisävero.

Karttakeskus Oy pidättää itsellään oikeuden kurssimuutoksiin ja kurssin perumiseen, mikäli kurssilla on alle 6 osallistujaa. Karttakeskus ei ole vastuullinen kurssiperumisesta aiheutuneista kuluista.Duration: 1 day
Price: 595.00 EUR

Registration closed

Cancellation and payment terms
Request offer
Print
Good to know
Contact
Calendar